A Facebook szerdán honlapján jelentette be, hogy elérhetővé tett egy olyan alkalmazást, aminek segítségével felhasználói immár a virtuális valóságban is elérhetik a rajta keresztül közzétett tartalmakat. A Facebook 360 nevű alkalmazás révén a való világból szinte szó szerint kiszakadva lehet böngészni a fotós és videós megosztásokat, és persze lájkolgatni is őket vagy éppen nevetni, mérgelődni rajtuk.

Az új alkalmazás jelenleg négy különböző forrást (feed) jelenít meg a felhasználót körülölelő virtuális világban, amik között a barátok által közzétett tartalmak mellett hírügynökségek és médiacégek anyagai, valamint saját korábbi feltöltések is ott vannak. Az app elsősorban a 360 fokos tartalmak megjelenítésére van kihegyezve, amiket értelemszerűen úgy tud megjeleníti a felhasználó számára a virtuális valóságban, mint ha az illető állna a történések középpontjában.

A Facebook 360 révén a realitásból kiszakadva, egy virtuális valóságba átlépve böngészhetik a közösségi oldal tartalmaitA Facebook 360 révén a realitásból kiszakadva, egy virtuális valóságba átlépve böngészhetik a közösségi oldal tartalmait

Ugyanakkor a megtekintés mellett lehetőség van a 360 fokos képek, illetve videók megosztására is az alkalmazásból, illetve a felhasználók reakciókat - tehát a szokásos lájkot, nevetést, mérgelődést, stb. - is küldhetnek válaszul azokra. Kommentelésre ugyanakkor - érthetők okokból - jelenleg nincs mód.

A tartalmakat megosztani és lájkolgatni is lehetA tartalmakat megosztani és lájkolgatni is lehet

Érdekes módon ugyanakkor a Facebook 360 nem az immár a közösségi oldal tulajdonát képező Oculus Rift nevű készletével, hanem első körben csak a Samsung Gear VR szemüvegével - illetve hát végső soron a cég mobiljain - használható. Letöltéséhez az ilyen szerkezettel rendelkező felhasználóknak az Oculus oldalára kell ellátogatniuk.