A Microsoft honlapján a napokban tett közzé egy olyan új segédeszközt, amelynek segítségével a felhasználók egyszerű módon szabadulhatnak meg Office dokumentumokban tárolt rejtett, esetlegesen "árulkodó" információktól - írja a német Chip magazin. A kommentek, smart tagek, beágyazott objektumok, valamint hiperkapcsok és könyvjelzők eltávolítására is alkalmas eszköz az érzékeny információk kiirtása mellett jelentős mértékben csökkentheti az Office alkalmazásokkal készült fájlok méretét.

Telepítés után a segédeszköz a Fájl menüben megjelenő új "Remove hidden data" menüponton keresztül érhető el, ahol néhány kérdés után automatikusan elkészíti a dokumentum extra információktól megfosztott másolatát. A segédprogram szükség esetén rákérdez a módosításokra, valamint tevékenységéről egy naplóállományt is készít, hogy az esetlegesen véletlenül törölt, de fontos információk ne vesszenek el véglegesen a gépről.

A Word és Excel mellett a PowerPoint alkalmazások 2002 és 2003-as változataihoz is használható segédeszköz egyelőre csak angol nyelvű változatban elérhető, de a Microsoft Office magyar változatai alá is telepíthető - letöltésére a Microsoft honlapján nyílik lehetőség.