A Google üzemeltetői nem a babérjaikon ülő típusok, hiszen folyamatosan újabb funkciókkal bővítik ma már fogalommá vált keresőmotorjuk szolgáltatásait. Ezen a héten is három új funkciót mutattak be, amelyek segítségével csomagokat és repülőjáratok követhetnek, valamint szabadalmakat kereshetnek felhasználóik.

A bővítések révén a Google segítségével immár a UPS, a FedEx és az amerikai posta révén feladott küldeményeik útját is nyomon követhetik tulajdonosaik. Ehhez mindössze a csomagot azonosító egyedi számot kell megadniuk az oldalon, amely máris közli velük, hogy éppen holt tart azok kézbesítése.

Egy másik újításnak a repülőkkel közlekedő felhasználók örülnek majd, akik az amerikai jártokra vonatkozó információkat kérdezhetik le azok egyedi azonosítójának begépelésével, de a repülőterek körül várható időjárásról is készséggel szolgál adatokkal a Google, ha a reptér háromjegyű azonosítóját és az "airport" szócskát írják be neki.

A harmadik bővítés az amerikai szabadalmi hivatal adatbázisára is kiterjeszti a Google keresési képességeit, így a szabadalmi szám megadása után máris olvasható válik a kért oltalmi dokumentum.

A Google a legfrissebb adatok szerint mintegy 3 milliárd (!) weboldalt tárolt adatbázisában, amin a felhasználók naponta több, mint 200 millió keresést végeznek.