Kedden este a Steam-en megkezdődött annak szokásos nyári kiárusításának idei iterációja, aminek keretében ismét a megszokottnál jóval olcsóbban lehet egy ideig szinte minden játékhoz hozzájutni. A kedvezmények mértéke széles skálán helyezkedik el, de vannak olyan címek is, amit most 85% kedvezménnyel - tehát kb. hatod áron - lehet megvenni.

Az ismertebb játékok közül pl. a PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) féláron, 15 euróért, az Assassin's Creed Odyssey szintén 50%-os kedvezménnyel, 30 euróért vásárolható meg, de pl. a Witcher III-ért harmadárnál is kevesebbet, 9 eurót, a Rise of The Tomb Raider-ért pedig a szokásos ár alig kicsit több, mint egy hatodát, 7 és fél eurót kell fizetni.

Az akció időtartamára a Valve egy játékot is hirdetettAz akció időtartamára a Valve egy játékot is hirdetett

A GTA V-ért most feleannyit kér a Steam, mint egyébként, így csak 15 eurót kell érte fizetni, viszont az új Civilization VI árából csak 25% kedvezményt kapunk, így az még mindig 30 euróba kerül. A Skyrim V spéci kiadása fél áron, 20 euróért kapható meg, az év elején megjelent Resident Evil 2 remake pedig egy harmaddal olcsóbban, 40 euróért kerülhet a birtokunkba.

A kiárusításhoz kapcsolódóan a Steam egy játékot is meghirdetett, amiben a résztvevők közül néhány szerencsés ingyen kaphatja meg a kívánságlistájára korábban felvett valamelyik játékot.

Az akciók a Steam-en több mint két hétig, július 9-ig fognak tartani - így ha valaki túl gyorsan tolna végig egy most akciósan megvásárolt játékot, nem kell aggódnia, mert még egy második vagy talán harmadik játékot is simán megvehet majd olcsóbban magának.