A Halt and Catch Fire és a Szilícium-völgy után az informatika rajongói hamarosan egy újabb olyan sorozatnak örülhetnek majd, ami a számítástechnika történetének egy (vagy több) legendás fejezetét dolgozza fel tévés formátumban. "Masters of Doom" ("A Doom mesterei") néven ugyanis hamarosan egy újabb sorozat kerül majd adásba, ami a Doom és Quake játékok alkotóiként ismert id Software történetét fogja bemutatni.

A cím sokak számára nagyon ismerős lehet, ami nem véletlen műve. Ezen a címen ugyanis 2003-ban már megjelent egy könyv, ami szintén a legendás játékfejlesztők és alkotóik történetét írta meg - és nyilvánvalóan ez fog szolgálni az új sorozat elsődleges forrásanyagául is.

Az id Software csapata, valamikor a '90-es évek elején, nem sokkal megalakulásuk utánAz id Software csapata, valamikor a '90-es évek elején, nem sokkal megalakulásuk után

Ugyanakkor akárcsak a fenti, szintén a valóságból táplálkozó sorozatok esetében, itt is lehet majd arra számítani, hogy a széria története - részben a TV-s formátumból adódó dramaturgiai, részben kreatív, részben pedig szerzői jogi okokból - el fog majd térni bizonyos pontokon az eredetitől.

A Masters of Doom-ból a USA egyelőre csak egy hagyományosan dupla hosszúságú pilot epizódot rendelt meg, és a teljes évad elkészülte ennek sikerétől függ majd. A műsor adásba a tervek szerint ősszel kerül majd.