A Microsoft, ami két évtizeddel korábban a Linuxot még mint az informatika világát fenyegető rákos burjánzásnak titulálta, a napokban a nyílt forrású rendszermag fejlesztőinek legbelső köréhez történő csatlakozását kérelmezte. Ha felveszik, Redmond azon kevés kivételezett cégek közé tartozhat majd, akik szinte korlátozás nélkül ismerhetnek meg minden, a Linux-szal kapcsolatos stratégiai információt.

A Microsoft kifejezetten azért kérelmezte felvételét az exkluzív körbe, hogy - a nagy disztribúciók készítőihez hasonlóan - az elsők között értesülhessen a Linux-ban azonosított biztonsági résekről. Ez azért lenne fontos a cég számára, hogy hasonlóan gyorsan tudjuk javításokat is kiadni ezekre, hiszen ezek immár a beépített Linux kernelen keresztül a Windows-okat is közvetlenül érintik és támadhatóvá tehetik rosszindulatú személyek számára.

A Microsoft ügyében egyelőre még nem született döntés, de a szűk csoport tagjai közül már volt, aki kifejezte támogatását a kérelemmel kapcsolatban.

Redmond az utóbbi években a Linux egyik legjelentősebb támogatójává vált, ami mind anyagiakkal, mind kódok donálásával hozzájárult a nyílt forrású rendszermag fejlődéséhez.