A napokban meghozta ítéletét a bíróság annak az amerikai "hackernek" az ügyében, aki pár évvel ezelőtt több tíz- vagy százmillió játékos karácsonyát rontotta el. A 23 éves utahi fiatal ugyanis szolgáltatásmegtagadási (DDoS) támadást indított többek között a Sony PlayStation Network, a Valve Steam áruháza, valamint a Microsoft Xbox Online és számos multiplayer játék szerverei ellen is, lehetetlenné téve a játékot azokon.

A magát online csak DerpTrolling-nak hívó Austin Thompson ezzel ráadásul egy sajnálatos divathullámot indított el, aminek keretében végül egy rakás más csoport is hasonló akciókba kezdett, igen kellemetlen napokat okozva világszerte játékosok milliói számára. Végül ennek is része lehetett abban, hogy az FBI komoly erőket állított rá az ügyekre, és így sikerült Thompson nyomára is bukkannia, akit most végül elítéltek.

A fiatalnak a 27 hónapnyi börtön letöltése mellett 95.000 dollárnyi (28 millió forintnyi) kártérítést is fizetnie kell a Sony-nak az okozott károk miatt, ami ellenére nyugodtan mondhatjuk, hogy olcsón megúszta a dolgot az okozott kárhoz és bosszúsághoz képest.