A Microsoft a héten egy újabb előzetest tett elérhetővé a Windows 10 következő kiadásából, ami számos apróság mellett egy rendkívül érdekes újítással is rendelkezik. Ebben ugyanis az operációs rendszernek immár szinte elválaszthatatlan részét képező Your Phone alkalmazás, amivel magából a Windows-ból tudjunk okostelefonunkat irányítani, már a készülék akkuállapotának megjelenítésére is képes.

Így a felhasználó már nem csak a képeket tudja letölteni készülékéről, az SMS-eket megnézni rajta vagy küldeni újakat, valamint az értesítéseket áttekinteni és akár a komplett telefont távirányítani, de az akku töltöttségi állapotát is láthatja. Így időben észreveheti ha a zsebében lapuló készülék töltésre szorulna, vagy ha az mondjuk a szoba másik felében lévő töltőre dugva már elérte a teljes töltöttség állapotát, így leválaszthatja róla.

Az új Your Phone már az akku töltési, illetve töltöttségi állapotát is mutatjaAz új Your Phone már az akku töltési, illetve töltöttségi állapotát is mutatja

Ezen kívül egy további apró finomítás a Your Phone új kiadásában, hogy mostantól a készüléket szimbolizáló ikon, illetve képecske a telefonon ténylegesen beállított háttérképet mutatja, ezáltal még személyesebbé, illetve jobban azonosíthatóvá téve azt.

Az újdonságok ugyanakkor egyelőre csak a Samsung legújabb okostelefonjaival: a Galaxy S10-ekkel, valamint a Galaxy Fold-okkal működnek, és csak a későbbiekben lesz várható az új funkciók támogatásának megjelenése más készülékek használói számára is.