A Valve szerdán végre minden felhasználó számára elérhetővé tette Steam áruháza kliensének azon frissítését, aminek érkezéséről már az év elején beszámoltunk. Az új szoftverben a játékokat listázó oldalak az eddigiektől alapvetően eltérő külsővel jelenik meg.

Az új designban a játékok bal oldali felsoroló listája is a korábbiaknál jóval nagyobb, így jobban olvasható betűkkel jelenik meg, az igazi újdonságok azonban a jobb oldali, nagyobb panelen láthatók. Itt ugyanis teljesen új felállásban és rengeteg képpel jelennek meg a játékok - ráadásul a felhasználó ennek szerkezetét saját igényei szerint teljesen át is alakíthatja.

A teljesen átalakult játéklista lapot abszolút egyedi szabhatják a felhasználókA teljesen átalakult játéklista lapot abszolút egyedi szabhatják a felhasználók

Szintén átalakultak azok az oldalak is, amik a kliensben az egyes játékok kiválasztásakor jelennek meg. Ezeken ugyancsak a korábbiaknál nagyobb hangsúlyt kaptak a képek, a fókuszba pedig a közösségi tartalmak kerültek. A korábban elsőként listázott teljesítmények és kiegészítők ezzel szemben kicsit háttérbe, illetve a képernyő jobb oldalára, egy vékonyabb hasábba szorultak.

A játék oldalain a közösségi funkciók kerültek a középpontbaA játék oldalain a közösségi funkciók kerültek a középpontba

A megújult Steam kliens beszerzéséhez a felhasználóknak semmit nem kell tenniük, hiszen az automatikusan letöltődik gépükre a szoftver beépített frissítési mechanizmusán keresztül. A boltban egyébként most érdemes a frissítéstől függetlenül is körülnézni, hiszen november 1-ig tart benne a Halloween Sale, aminek keretében jelentős kedvezménnyel lehet játékokat venni.