A Samsung a napokban - három hónappal a rendszer legújabb verziójának bejelentését követően - végre elkezdte kiadni telefonjaira az Android 10 frissítést. Az új szoftvert a cég legfrissebb csúcstelefonja, a Galaxy S10 felhasználók kapják meg először, de ők is csak fokozatosan: jelenleg csak bizonyos - elsősorban európai - régiókban és persze Dél-Koreában kezdhetik el letölteni azt mobiljukról.

Az Android 10 telepítésével a telefonok új felhasználói felületet kapnak a One UI 2.0 személyében, és persze elérhetővé válik rajtuk a rendszer új verziójának további fejlesztései is: a közvetlen és eddigieknél gyorsabb biztonsági frissítés, a dark mód, valamint az értesítések szűrésének a korábbiaknál finomabb lehetőségei - hogy csak a legérdekesebbeket említsük.

A Samsung várhatóan hamarosan további régiókban és országokban teszi majd elérhetővé a frissítést, illetve azok a jövő év elején az olcsóbb és régebben kiadott készülékeire is elérhetővé válhatnak majd.

Jelenleg úgy tűnik, hogy először a Galaxy S9, a Note 10 és a Note 9 kapják majd meg az új verziót, valamikor január magasságában, amiket tavasszal a Galaxy A sorozatának tagjai követnek; nyáron pedig a legújabb J6-os mobilokra és Tab táblagépekre is elérhetővé válhat az.