A Windows 10 felhasználó hamarosan változásokat vehetnek majd észre operációs rendszerük, illetve annak alkalmazásai megjelenésében. A Microsoft ugyanis a héten bejelentette, hogy elkezdi bevezetni azon új ikonokat a szoftverbe, amiket eredetileg még tavaly decemberben mutatott be.

Elsőként a Számológép, a Naptár, valamint a Mail levelezőalkalmazás és a beépített óra fogja az új, áttervezett ikonokat megkapni, de ezeket későbbi továbbiak követnek majd. Az új képecskék annyiban térnek el az eddig megszokottaktól, hogy több egymás fölé helyezett rétegbe rendezik az ikonokat alkotó elemeket, valamint, hogy az eddigi "tömör" színek helyett színátmeneteket alkalmaznak, a sarkok pedig picit lekerekítettek bennük.

Az áttervezett ikonok többrétegűek, színátmeneteket alkalmaznak, és lekerekítettek bennük az idomok sarkaiAz áttervezett ikonok többrétegűek, színátmeneteket alkalmaznak, és lekerekítettek bennük az idomok sarkai

Az áttervezett ikonok egy részét a cég a Microsoft Store-on keresztül fogja frissíteni, míg mások a Windows 10 újabb kiadásaiban jelennek majd meg a felhasználóknál. A Microsoft által a napokban kiadott legújabb Insider változat például már tartalmaz is kettőt ezekből, és hamarosan továbbiak fognak érkezni.

A Windows 10 teljes ikonkészletének váltására vélhetően a rendszer őszre várt idei nagy frissítésében lehet számítani.