A Microsoft a napokban elkezdte bevezetni Windows 10 rendszer frissítési mechanizmusában azokat a változásokat, amikről még január elején írtunk először. Így mostantól a rendszer felhasználói a korábbiaknál nagyobb kontrollt kapnak a meghajtóprogramok telepítése felett, és az eszközgyártók is új lehetőségeket ezek felkínálására.

Ezeknek köszönhetően a friss meghajtóprogramok - főleg közvetlenül kiadásuk után - nem feltétlenül fognak automatikusan felmenni a felhasználók gépére, hanem csak az opcionális frissítések között jelennek majd meg, ahol a felhasználók maguk választhatják ki, hogy akarják -e korábbi drivereik lecserélését az újakra.

Ha a gyártók engedélyezik, a felhasználók maguk választhatják majd ki, melyik meghajtófrissítéseket kérik gépükre, és miket nemHa a gyártók engedélyezik, a felhasználók maguk választhatják majd ki, melyik meghajtófrissítéseket kérik gépükre, és miket nem

Így azok, akik gépeik stabilitását mindenek felett értékelik elhalaszthatják a friss és potenciálisan problémás meghajtók felrakását, míg azok akik már alig várnak egy-egy újdonságot, dönthetnek azok azonnali feltelepítése mellett is. Ugyanakkor ők is csak fokozatosan fogják ezek után megkapni az új drivereket, arra az esetre ha azokban valamilyen bugot fedeznének fel.

Az új lehetőségek csak a Windows 10 következő, jelenleg még csak 20H1 néven emlegetett verziójában jelennek majd meg, és később sem fognak elérhetővé válni a rendszer korábbi kiadásain. Azt, hogy előbbit vélhetően mikor fogja kiadni a Microsoft, a cég még mindig nem volt hajlandó elárulni.