Azok a felhasználók, akik csuklójukon a Google Android-alapú Wear OS rendszerével működő okosórát viselnek, mostantól kezdve egy eddig nem látott figyelmeztetés felbukkanására számíthatnak. A kütyük ugyanis a legújabb frissítésük után rendszeresen figyelmeztetni kezdik majd felhasználóikat ha úgy érzékelik, hogy utóbbiak nem mosnak elég gyakran kezet.

Sőt, mi több, egy szintén új fejlesztésnek köszönhetően abban is segítenek, hogy a tisztálkodás megfelelően alapos legyen. Ha ugyanis a felhasználó kéri, a kézmosás megkezdésekor elindítanak egy 40 másodperces visszaszámlálást annak érdekében, hogy viselőjük láthassa: elég hosszan mosta -e már kezét ahhoz, hogy az jó eséllyel tényleg megtisztításra kerülhetett a veszélyes kórokozóktól.

Az okosórák nem csak figyelmeztetnek, de segítenek az alaposság biztosításban is (képek: Android Police)Az okosórák nem csak figyelmeztetnek, de segítenek az alaposság biztosításban is (képek: Android Police)

A figyelmeztetés és a visszaszámlálás a legújabb a Google azon, szolgáltatásain mostanában bevezetett fejlesztései sorában, amivel a cég próbál segíteni a koronavírus-járvány terjedésének lassításában a világban. A rendszeres kézmosás ugyanis jelentős mértékben csökkentheti a vírussal történő megfertőződés esélyét - de a WHO szerint csak akkor, ha az elég alapos és legalább 20 másodpercig eltart alkalmanként.

Természetesen akiket idegesítenek a Wear OS új figyelmeztetései, azok kikapcsolhatják akár véglegesen is ezeket a beállítások között.