Bár az Apple készülékei biztonsági szempontból eddig sem számítottak igazán piacvezetőnek, a napokban a cég újabb, banális buktát könyvelhetett el ezen a téren. Kiderült ugyanis, hogy egy alig 8 éves gyereknek is sikerült teljesen önállóan fogást találnia az iPhone-ok biztonsági rendszerén, amit pofonegyszerűen kit tudott játszani.

Erről a fiatal "hacker" bátyja számolt be Redditen, aki észrevette, hogy húga a neki engedettnél több időt néz videókat almás telefonján. Ezt elvileg a készülék direkt erre szolgáló Screen Time funkciójának meg kellett volna akadályoznia - de a felfedezett biztonsági rés révén a 8 éves lány simán ki tudta játszani azt.

Mint ugyanis kiderült, az iPhone nem alkalmazza a beállított korlátokat az alkalmazások használatára, amennyiben azokat a felhasználó nem a telefon főmenüjéből, hanem az iMessage App Store-ból indítja el. A lány erre jött rá, és ezt használta ki arra, hogy az engedélyezettnél több időt töltsön videók a telefonján történő nézegetésével.

A biztonsági rést a rendszeresen az eredeti posztoló az iPhone 6 mellett az iPhone X-en is megerősítette, de az valószínű, hogy minden köztes modellt is érint, már jó ideje. Az Apple egyelőre nem reagált a felfedezésre.