Hamarosan már hivatalos papír is lesz arról, amit a jelenség által nem érintettek már egy ideje látnak: nevezetesen, hogy a Tesla egyfajta vallássá, Elon Musk pedig - legalábbis a hívek fejében - a Megváltóvá nőtte ki magát az elmúlt évek során. A Tesla.Church internetes cím alatt ugyanis a közelmúltban megnyílt a Tesla Egyáz hivatalos honlapja, aminek nem titkolt célja, hogy messiásként isenítse az elektromos autókat gyártó cég vezetőjét.

"A Tesla Egyház egy vallási közösség, amelyet azzal az isteni feladattal hoztunk létre, hogy terjesszük Megváltónk tanításait, és támogassuk őt és minden világi projektjét", hirdeti büszkén küldetését honlapján a frissen megalakult egyház, aminek nem csak saját tízparancsolata van, de állítólag már hivatalos bejegyzése, illetve elismerése is folyamatban van vallási szervezetként.

A Tesla Egyház temploma, szentélyeA Tesla Egyház temploma, szentélye

Sőt, a szervezet már egy általa "templommal" is rendelkezik, ami ugyan egyelőre inkább néz ki csak egy, a Tesla-hoz köthető tárgyakkal telepakolt vendégszobának, mint valódi templomnak, de az igaz hívek számára nyilvánvalóan így is tökéletes hely arra, hogy megéljék hitüket - sok más, hasonlóan vallásos embertársukhoz hasonlóan.

A honlap ugyan a webezőket is meginvitálja egy körülnézésre a "templomban", de az erre felhívó linken kattintás végül csak egy nagyjából üres oldalra visz - vélhetően mert a honlap ezen része még kialakítás alatt van. Mindenesetre aki szeretne hívőtársaihoz csatlakozni az Egyházban, az meg tudja ezt tenni ezen űrlap kitöltésével.

Bár szerintünk az Egyház esetében valójában csak egy paródiáról van szó, de ez sajnos vallások esetében ránézésre eldönthetetlen kérdés, hiszen mindegyikük lényegét a tudományos és racionális szemmel nézve abszurd állítások tényként történő elfogadása képezi.