A napokban újabb esettel nőtt azon incidensek már eddig is szép száma, amikben a Tesla egyik úgymond önvezető képességgel felruházott autója szenvedett balesetet, látszólag könnyen elkerülhető és nyilvánvaló körülmények között is. Ezúttal Kínában csapódott be gyakorlatilag fékezés nélkül egy Model 3 egy teherautóba - annak ellenére, hogy az nem hogy egy gép, de egy ember számára is nyilvánvalóan jól láthatóan útban volt neki.

A teher ugyanis korábban is elszenvedett már egy balesetet, aminek során az oldalára borult a sávjában. Ezt követően ugyanakkor a jármű az úttesten maradt, abban a sávban, ahol nem sokkal később a szóban forgó Tesla Model 3 is közeledett - állítólag bekapcsolt Autopilot mellett.

A Tesla Model 3 gyakorlatilag fékezés nélkül csapódott a teherautóbaA Tesla Model 3 gyakorlatilag fékezés nélkül csapódott a teherautóba

Az esetről készült videón jól látszik, hogy az elektromos jármű ennek ellenére anélkül csapódott ez után a felborult teherbe, hogy akár csak kísérletet is tett volna annak kikerülésére vagy a rendes lefékezésre. Ha mindez ráadásul nem lenne elég, ráadásul a Tesla légzsákjai közül sem nyílt ki egy se a baleset során, annak ellenére sem, hogy az autó nyilvánvalóan komoly szerkezeti károkat is szenvedett.

Ennek tükrében némileg meglepetés, hogy a Tesla 53 éves sofőrje túlélet a balesetet, amit azonban vélhetően elsősorban a teherautó elhelyezkedésének és rakományának, illetve végső soron a vakszerencsének, valamint saját, utolsó pillanatban történt reakciójának, mint sem a jármű önvezető vagy legalábbis balesetelkerülő képességeinek köszönhetett.

A Tesla egyelőre nem volt hajlandó kommentálni a friss esetet, de a cég korábban a hasonló incidensek során jellemzően azt közölte, hogy autói műszaki leírásában felhívja a sofőrök figyelmét arra, hogy azok nem bízhatják az autó vezetését az Autopilot-ra, hanem maguknak is továbbra is figyelniük kell az utat akkor is, ha a szóban forgó technológiát bekapcsolják járműveikben.