Bár a Microsoft által egy hónapja kiadott legújabb Windows 10 verzióval már eddig is meggyűlt a baja egyeseknek, a napokban újabb problémára derült fény a rendszerrel kapcsolatban. Ezek szerint ugyanis a 2020 Májusi Frissítésnek sikerül egyes gépeken a Microsoft felhős társzolgáltatásának, a OneDrive működését is elrontania.

Egészen pontosan ennek On-Demand részét, aminek feladata az lenne, hogy automatikusan letölti a gépre pl. szerkesztés céljára az egyébként csak a felhőben elérhető állományokat. Az érintett gépeken ugyanakkor az új verzió telepítését követően ez nem sikerül a rendszernek, és ehelyett a felhős fájlok megnyitásának kísérletét egy hibaüzenettel honorálja.

Az érintett felhasználóknál megszűnik rendesen működni a OneDrive integrációjaAz érintett felhasználóknál megszűnik rendesen működni a OneDrive integrációja

Bár a Microsoft támogatási fórumában már elismerte a probléma létét, egyelőre nem vette még fel arra az oldalra, ami a 2020 Májusi Frissítés problémáit listázza. Így azt sem lehet tudni, hogy a hibára mikor érkezik majd esetleg javítás - bár erre vélhetően nem kell majd sokat várni, miután Redmond múlt héten újrakezdte a nem biztonsági jellegű foltok kiadását is.

Egyeseknek egyébként sikerült a OneDrive alaphelyzetbe állításával vagy éppen a regisztrációs adatbázisban történő ügyködéssel megoldást találniuk a működési hibára, de mivel a jelek szerint ezek nem mindenkinél működnek, illetve magában rejtik a OneDrive esetleg más részeinek elrontását is, az ezekkel történő kísérletezgetés egyelőre nem javasolt.