Az Nvidia a héten új verziót tett elérhetővé grafikus kártyáihoz szánt GeForce meghajtócsomagjából. Az új verzió ezúttal nem csak apróbb működési problémákat orvosolnak, hanem fél tucat biztonsági rést is lezárnak, amik közül a legsúlyosabbak a futtató gépek feletti ellenőrzés átvételét is lehetővé tehetik vírusok és rosszindulatú támadók számára.

A cég másik fél tucat sebezhetőséget javított VGPU szoftvercsomagjában is, amik szintén lehetővé teheti a biztonsági korlátok áthágását és a virtualizált környezetekből történő kitörést is támadókódok számára. Szerencsére mindkét hibacsoport esetén olyan sérülékenységekről van szó, amik csak lokálisan használhatók ki - tehát a hackerek távolról, az interneten át közvetlenül nem tudnak támadást indítana a sebezhető szoftvereket futtató gépek ellen.

Ennek ellenére mindenképpen javasolt a GeForce meghajtócsomag legújabb verziójának letöltése és minél előbbi telepítése az Nvidia kártyákat használók számára a biztonsági kockázatok minimalizálása végett.