[Kingston] Az olyan rendeletek, mint a GDPR és CCPA a magánembereket és a szervezeteket is ráébresztették az adatvédelem és az adatbiztonság fontosságára, ami az otthoni munkavégzés elterjedésével még jelentősebb lett. A megnövekedett igényekre reagálva a Kingston Digital 128 GB-os kapacitású változatot mutatott be három titkosított USB-meghajtójából.

A DataTraveler® Locker+ G3® (DTLPG3) hardveres titkosítással és jelszavas védelemmel gondoskodik a személyes adatok dupla biztonságáról. A DTLPG3 opcionális funkcióként támogatja az adatok felhőbe mentését, amellyel a felhasználók az USB-ről automatikusan a Google Drive™, OneDrive (Microsoft®), Amazon Cloud Drive, Dropbox vagy Box szolgáltatásba menthetik az adataikat. Ezzel a funkcióval akkor is hozzáférhetnek az adatokhoz, ha maga a meghajtó épp nincs náluk.

A DTLPG3 beállítása és használata is egyszerű, nem igényli alkalmazás telepítését. Az összes szükséges szoftvert és biztonsági elemet beépítve tartalmazza. A meghajtó Windows és Mac operációs rendszeren is működik, így a felhasználók több eszköz fájljait is elérhetik vele anélkül, hogy az összes használt számítógépre programot kellene telepíteniük.

A Kingston DataTraveler Vault Privacy 3.0 (DTVP 3.0) USB-kulcs költséghatékony biztonsági megoldást kínál a szervezetek számára 256 bites, AES hardveralapú titkosítással, XTS módban. A kártevők jelentette potenciális kockázatok kiküszöböléséhez csak olvasási hozzáférést nyújtó móddal is rendelkezik. A DTVP 3.0 meghajtót a vállalatok saját belső IT követelményeik szerint testre szabhatják, például saját logót vagy sorozatszámot helyezhetnek el rajta, továbbá beállíthatják, hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Emellett a minimális jelszóhosszt is meghatározhatják, és egyedi termékazonosítóval láthatják el a pendrive-ot a standard végpontfelügyeleti szoftverekkel való integráláshoz (fehérlistázás).

A július 27-től elérhető DataTraveler 4000G2 (DT4000G2DM) FIPS 140-2 Level 3 tanúsítással rendelkezik, és 256 bites AES-XTS titkosítással védi az adatokat. A meghajtót a szervezetek a DTVP 3.0 USB-hez hasonlóan testre szabhatják saját logóval vagy sorozatszámmal, és beállíthatják, hányszor lehessen próbálkozni a jelszó megadásával. Meghatározhatják a minimális jelszóhosszt, és egyedi termékazonosítóval láthatják el a pendrive-ot a standard végpontfelügyeleti szoftverekkel való integráláshoz (fehérlistázás).

Opcióként a rendszergazdák központilag is felügyelhetik az USB-kulcsot a megfelelési követelmények teljesítéséhez, és a SafeConsole megvásárlásával magasabb szintű támogatást nyújthatnak hozzá. Az aktiválás folyamata egyszerű, és lehetővé teszi, hogy az informatikusok távolról konfigurálják a jelszavakat, az eszközhasználati szabályokat, és aktiválják az auditot a megfeleléshez. Ezek a praktikus eszközök távoli helyszínen is egyszerűsítik a meghajtó integrálását, használatát és felügyeletét.

A DTLPG3 8 GB-tól 128 GB-ig, a DTVP 3.0 és a DT4000G2DM meghajtók pedig 4 GB-tól 128 GB -ig terjedő kapacitással vásárolhatók meg, öt év garanciával és ingyenes műszaki támogatással.