A Samsung tegnapi Unpacked eseményén Note20 és Z Fold2 készülékei mellett egy igen kedvező változást jelentett be támogatási rendjében is. Ezek szerint ugyanis a cég a jövőben egyes okostelefonjaihoz a korábbiaknál hosszabb ideig fog frissítéseket biztosítani, amik akár három különböző Android generációig is kitarthatnak majd.

A dél-koreai gyártó eddig szigorúan csak maximum két évig frissítette készülékei rendszerét az újabb verziókra, amit utoljára a Galaxy S8 tulajdonosok tapasztalhattak meg, akik 2017-ben bemutatott telefonjaikra már nem kapták meg az Android tavaly bemutatott, 10-es verzióját. A jövőben azonban hasonló egyes csúcsmodellek vásárlói még ennyi idővel a megjelenés után is számíthatnak arra, hogy készülékeiket tudják majd frissíteni az Android mindenkori legújabb kiadására.

Azt, hogy pontosan kik, nem derült ki - a Samsung ugyanis név szerint nem nevezte meg melyik telefonokra vonatkozik az új rend. Ehelyett a cég azt mondta, hogy "a zászlóshajó modellek" esetében lehet majd erre számítani - ahová klasszikus a Galaxy S és a Note S sorozat tagjait szokás érteni, de kérdés, hogy pl. a méregdrága Z Flip készülékek ide tartoznak -e.

Az biztos, hogy az A sorozat vásárlóinak nem kell majd a körmüket rágniuk a dolog miatt, mert az ő telefonjaik tuti nem tartoznak ebbe a kategóriába, tehát ők továbbra is csak két évig számíthatnak majd frissítési lehetőségre az újabb verziókra. Ezen kívül az is kérdéses, hogy a szabály visszamenőleg is érvényes a korábban kiadott Galaxy S és Note S modellekre, vagy csak az ezek után megjelenők részesülnek az új kegyben.