Nem egészen egy nappal az után, hogy elérhetővé tette a Windows 10 legújabb verzióját, a Microsoft közzétette a 2020 Októberi Frissítésben azonosított hibák listáját is. Ezen jelenleg négy különböző probléma található meg, amik között azonban van olyan is, amivel már a Windows 10 korábbi verzióinak használói is összefuthattak, és olyan is, ami csak távol-keleti felhasználókat érintenek.

Előbbi esetében a Microsoft által a meghajtóprogramok kezelésében a hónap elején bevezetett változásról van szó, ami már korábban is problémát okozhatott egyes felhasználók számára. A szóban forgó módosítás után ugyanis a Windows 10 már nem hajlandó betölteni a nem megfelelően érvényesített meghajtóprogramokat, ami miatt megszűnhetnek egyes hardverek vagy szoftverek működni alatta.

Ugyanakkor az Októberi Frissítés telepítését követően egyes Conexant és Synaptics hangeszközök használói még ennél is durvább problémába futhatnak: náluk ugyanis kék halállal elszállhat az addig működő gép egy, a meghajtók és az új rendszer közötti összeférhetetlenség miatt. A Microsoft egyébként éppen ezért az érintett gépekre nem engedi a Windows Update-en keresztül feltelepülni a frissítést, de ha valaki a külön letölthető telepítővel felerőlteti azt, találkozhat ezzel a jelenséggel is.

Ezen kívül a frissítésnek gondja akadhat a kínai és japán szövegek bevitelével is, ami azonban értelemszerűen a magyar felhasználók legtöbbjét semmilyen formában nem érinti ezúttal sem.

A Windows 10 2020 Októberi Frissítését egyelőre csak azok a felhasználók kapják meg, akik a Windows Update ablakban direkt rákerestetnek arra, majd ki is választják letöltését és telepítését gépükre, vagy az új verzió telepítőjét kézzel töltik le a Microsoft weboldaláról.