A Samsung, ami alig pár héttel ezelőtt még pontosan azért figurázta ki az Apple-t, mert az már sem fülest, sem töltőt nem ad alapból készülékei mellé, hamarosan maga is elhagyhatja a megszokott kiegészítőket telefonjai dobozából. A cég új zászlóshajója, a Galaxy S21/S30 például már ezek nélkül fog érkezni - és lehet, hogy hamarosan a dél-koreai gyártó más mobiljaihoz sem fognak járni.

Legalábbis ezt állítják a céghez közel álló források, amik szerint a januárban bemutatkozó új szupermobil mellé már csak egy SIM-kártya kinyomó eszközt, valamint egy USB kábelt fog csomagolni a Samsung. Akárcsak az Apple esetében, ez csökkentheti majd nem csak a készülékek gyártási, de azok raktározási és szállítási költségeit is, hiszen az említett kiegészítők elhagyása a termékdoboz zsugorítására is lehetőséget adhat majd.

A Galaxy S30 mellé állítólag már sem töltőt, sem füles nem fog adni a SamsungA Galaxy S30 mellé állítólag már sem töltőt, sem füles nem fog adni a Samsung

Az ugyanakkor jelenleg nem egyértelmű, hogy a Samsung megragadja -e az alkalmat arra, hogy ezzel együtt telefonjai árait is mérsékelje egy kicsit. Az Apple az iPhone-ok esetében abszolút nem tette meg ezt (pedig még régebbi készülékei dobozából is elkezdte kihagyni a töltőt és a fülest), viszont ha a dél-koreai gyártó így tenne, azzal PR szempontból plusz pontokat szerezhetne annak ellenére, hogy maga is csökkentené a vásárlóknak adott termékkészlet átfogóságát.

A Samsung egyébként korábban ár a Galaxy Note 20 esetébe is elsütötte azt egyes piacokon, hogy a készülékhez nem mellékelt fülest, de ha a vásárlók külön kérték tőle, ingyenesen elküldött nekik egyet. Nem kizárt, hogy a cég esetleg a Galaxy S30 esetében is valami ilyesmit talál ki a töltővel kapcsolatban (is), amivel a környezettudatos vásárlóknak megadhatná a lehetőséget ökológiai lábnyomuk egyszerű csökkentésére, miközben maradék ügyfelei sem éreznék becsapva magukat.

Biztosat az ügyben januárban tudhatunk majd meg, ugyanis a Samsung állítólag ekkor fogja a Galaxy S21/S30-at leleplezni.