Bár a Microsoft az ehavi foltkedden a szokásosnál jóval kisebb méretű javításcsomagot adott ki Windows rendszereihez, a jelek szerint így is akadtak utóbbiak használói között olyanok, akiknek meggyűlt a baja a pakkal. Az egyre szaporodó számú jelentések szerint ugyanis a csomag telepítését követően a felhasználók egy része a gép belassulásával, sőt, kék halállal (BSOD) is találkozhat.

A szerencsésebbeknél csak rövid ideig ugrik meg a processzor terhelése, ami bár sosem kellemes, de legfeljebb játékok futtatása közben okozhat komoly zavart. Ugyanakkor vannak olyanok is, akiknél használhatatlanná váltak gépeik a javítópakk felrakása után, és a továbbiakban kék halállal honorálta a rajta korábban tátongó biztonsági rések lezárását.

Ezen kívül egyes felhasználók arról számoltak be, hogy bizonyos játékok már egyáltalán nem hajlandók elindulni a frissítés felkerülését követően, míg mások régebbi Office változatok kapcsán panaszkodtak hasonlókra. Ugyanakkor olyan is, aki azt állította: téglásodott laptopja a december 8-án letölthetővé vált javítócsomag installálásától.

Utóbbi kivételével mindegyik esetben a hibajelenségek megszűnni látszanak ha a felhasználóknak sikerül letelepíteniük a KB4592438 számmal érkező frissítést, és visszaállítani a Windows egy korábbi állapotát. Ha tehát valaki szintén ilyesmit tapasztal, és semmiképpen nem tud együtt élni a jelenséggel, ez jelentheti számára a (fél)megoldást.

Ugyanakkor, mint minden hasonló esetben, érdemes fejben tartani, hogy a javítócsomag eltávolításával a friss hibajavítások is eltűnnek a gépről, ami miatt az így támadhatóvá válhat hackerek és kártevők számára - így érdemes ezen problémakezelési mód előnyeit és hátrányait mérlegelni.