Amikor a Samsung a jövő év elején hivatalosan is le fogja leplezni Samsung Galaxy csúcskészüléksorozata legújabb generációs tagjait, egy kellemetlen meglepetéssel is fog szolgálni az azokra áhítozó rajongók számára. Utóbbiaknak ugyanis még a korábbiaknál is mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk ha szert szeretnének tenni a Galaxy S21-ek valamelyik példányára.

Legalábbis akkor, ha igaznak bizonyulnak a hétvégén kiszivárgott árazási információk, amik a korábbiaknál 50-100 euróval magasabb összeget jelölnek meg a készülékek alapárainak, mint anno a Galaxy S20 esetében. Ebben persze az is benne van, hogy az S21-nél már mindegyik modell alapból az 5G kommunikáció képességével fog érkezni, míg az elődgenerációnál ez csak opcionális volt, és a 4G-s bázisváltozatok így kevesebbért is megvehetők voltak.

Mindenesetre ha igaz, a Samsung Galaxy S21 legkisebb változatának 128 GB memóriával érkező variánsért 850 eurót (304 ezer forintot), míg a Galaxy S21+ változat 128, illetve 256 GB-os modelljéiért pedig 1050 eurót (376 ezer forintot), illetve 1100 eurót (394 ezer forintot) kell majd a kasszánál hagyni. A legnagyobb méretű variáns, a Galaxy S21 Ultra ugyanakkor még ennél is jelentősen drágábban, a legkisebb, 128 GB-os háttértárral is csak 1400 euróért (500 ezer forintért) lesz megvásárolható.

Magyarországon ugyanakkor még ennél is sokkal magasabb vételárra, illetve nagyobb áremelkedésre lehet számítani, részben a világrekorder 27%-os ÁFA, másrészt pedig a forint az elmúlt egy évben produkált szintén elképesztő mértékű, 10%-ot közelítő romlása miatt, amik egyenként is vélhetően újabb súlyos tízezrekkel dobják majd meg a Samsung Galaxy S21-ek árát a hazai boltokban.