Minden korábbinál egyszerűbben és főleg gyorsabban juthatnak majd a Samsung telefonok vásárlói frissen megszerzett készülékeihez hamarosan Írországban. A dél-koreai gyártó ugyanis azt tervezi, hogy egy kísérleti projekt keretében belül drónokkal kezdi el kiszállítani mobiljait ügyfelei részére.

A megoldás előnye utóbbiak számára az lehetne, hogy - némi túlzással - mindössze pár perccel az után kezükbe vehetnék új okostelefonjaikat, hogy azt kiválasztották, megvásárolták és kifizették a Samsung webshopjában. Ráadásul így még a futárral sem kellene kapcsolatba lépniük, ami a koronavírusos időkben szintén plusznak számíthat.

Ilyen drónokkal szállítaná ki a Samsung a frissen megvásárolt Galaxy készülékeketIlyen drónokkal szállítaná ki a Samsung a frissen megvásárolt Galaxy készülékeket

A Samsung ezzel szemben a maga részéről a kiskereskedői jutalékot spórolhatná meg, illetve talán olcsóbban is adhatná készülékeit annál, mintha azokat a fogyasztók boltokban vásárolnák meg. A kiszállítás ugyan egyelőre Írországon belül is csak egy kisebb régióra fog korlátozódni, de ha sikeres lesz, akkor az egész országra, sőt, a világ más régióira is kiterjesztheti majd azt a gyártó.

Ilyen drónokkal szállítaná ki a Samsung a frissen megvásárolt Galaxy készülékeket