A Microsoft újabb előzetest adott ki a Windows 10 ősszel érkező verziójából, ami ismét egy, az átlagfelhasználók számára is azonnal nyilvánvaló fejlesztéssel érkezik. Ebben ugyanis az eddigiektől eltérő kinézettel érkezik a rendszer beépített fájlkezelő alkalmazása.

Az átalakítások következtében a programban megváltozik a mappák és fájlok ikonjainak kinézete és igazítása is. A legnyilvánvalóbb a standard mappák, mint pl. az Asztal, a Dokumentumok és a Képek vagy Letöltések képecskéinek átalakulása, amik mostantól már alapszíneikben is eltérnek a többi mappáétől, és amiben jóval hangsúlyosabbá válnak az azokat egymástól megkülönböztető jegyek.

Az új előzetesben már egy részben átalakult fájlkezelővel találkoznak a felhasználókAz új előzetesben már egy részben átalakult fájlkezelővel találkoznak a felhasználók

Ugyanakkor a korábbiaktól eltérő képecskékkel jelennek meg mostantól a perifériákat, valamint a Lomtárat szimbolizáló ikonok is. A Microsoft azt ígéri, hogy ezeket az átalakításokat a jövőben is folytatni fogja, azaz, az elkövetkező előzetesekben további ikonok kinézetének megváltozására lehet majd számítani.

Az új és a régi ikonokAz új és a régi ikonok

Mindezek az átalakítások a Sun Valley designfrissítés részét képezik, amik a Windows 10 őszre várt, jelenleg csak 21H2 néven emlegetett verziójában érkezik majd meg az átlagfelhasználók gépeire, az ablakok, a tálca, valamint a rendszer számos más részének megjelenését érintő változásokkal egyetemben.