Bár a Microsoft már közel két évtizeddel ezelőtt végleg beszüntette a Windows 95 támogatását, ennek ellenére a mai napig vannak, akik szívesen játszadoznak a maga idejében forradalminak számító operációs rendszerrel. Vélhetően közöttük van az a felhasználó is, akinek a napokban sikerült egy új, mindeddig rejtett meglepést felfedeznie az immár negyed évszázados operációs rendszerben.

Az illetőnek a rendszer első frissítése óta elérhető beépített levelezőprogramjában, a későbbi Outlook Express, majd Windows Mail elődjének számító Internet Mail and News alkalmazásban sikerült a húsvéti tojásra lelnie, amit annak készítői rejtettek el benne. Aktiválásához a program névjegyét kell előhívni, majd abban az egyik könyvtár nevének kiválasztását követően a "MORTIMER" karaktersort begépelni.

Ennek hatására a névjegy ablak rendes tartalma eltűnik, és helyette egy felfelé görgő listában a program készítésében anno résztvevő Microsoft alkalmazottak és vezetők neve jelenik majd meg. Bár hasonló húsvéti tojások anno megszokottak, szinte kötelezőek voltak a programokban, az ritkaságszámba megy, hogy ilyen hosszú idő után sikerül közülük egy újabbat felfedezni.

Főleg, hogy a Microsoft az ezredforduló után, a számítógépes vírusok és fenyegetések robbanásszerű megszaporodását követően hivatalosan megtiltotta munkatársai számára, hogy azok hasonló meglepetéseket rejtsenek el programjaikban - így az azóta kiadott szoftverekben még kevésbé lehet majd ilyenek azonosítására számítani.