Bár a Microsoft kedden a Windows 10 minden felhasználója számára elérhetővé tette a rendszer legújabb frissítését, nem biztos, hogy érdemes sietni annak felrakásával. A 2021 Májusi Frissítés ugyanis érdemi végfelhasználói fejlesztéseket nem hoz, viszont a jelek szerint több működési rendellenességgel is érkezik, amik közül kettőt hivatalosan máris elismert a Microsoft az új verzió támogatási lapján.

Ezek szerint az új verziót feltelepítő felhasználóknak érdemes számítaniuk arra, hogy a folyamat lezárulását követően hangszóróikból furcsa, magas hang kezd el áradni bizonyos alkalmazások futtatása, illetve videók vagy hangfájlok visszajátszása közben közben. Ez a probléma kizárólag az 5.1-es Digital Dolby hangrendszerek esetében jelentkezhet, és van ahol sípolás helyett zaj formájában ölt "testet".

Mindenesetre a Microsoft szerint ha előjön, a felhasználók úgy tudják megszüntetni, ha másik alkalmazás használatára térnek át (pl. másik böngészőből vagy médialejátszóból nézik meg ugyanazt a videót), illetve ha sztereóra állítják át hangrendszerüket. Ezen kívül a térbeli audióhatások a Vezérlőpultban történő bekapcsolása is eltünteti a kellemetlen sípolást a hangszórókból.

A másik probléma a szövegbevitellel kapcsolatos, ugyanakkor az elsővel szemben a magyar felhasználók legtöbbjének nem kell aggódnia miatta. Ez ugyanis kizárólag csak a japán billentyűzet használata esetén, az ún. furigana karakterek bevitele esetén okozza helytelen jelek megjelenését a beviteli mezőkben - de más nyelvek, illetve billentyűzetkiosztások esetén nem okozhat gondot.

A Microsoft mindkét hibával kapcsolatban megjegyzi, hogy már dolgozik azok javításán, amit vélhetően hamarosan elérhetővé fog tenni. Addig a felhasználók a hibák leírásának szereplő, illetve fent említett elkerülő módszerekkel tudják a bugok kellemetlen hatásait elkerülni.