Bár a Microsoft hivatalosan csak jövő kedden fogja kiadni, azt már most lehet tudni, hogy egyes felhasználóknak problémákat fog okozni a Windows 10 ehavi foltcsomagja. A júniusi javításgyűjtemény előzetesének telepítése után ugyanis a kísérletező kedvű felhasználók egy része a tálca teljes összezavarodására panaszkodik.

Egészen pontosan az alkalmazásokat szimbolizáló gombokról és ikonjaikról van szó, amik a jelek szerint összezavarva vagy egyáltalán nem kerülnek megjelenítésre - néhol teljesen fekete tálcát eredményezve. A probléma a beszámolók szerint a Windows 10 legutolsó három verziójának (a 2004-nek, a 20H1-nek és a 21H1-nek) a használóit egyaránt sújthatja, és azoknál jön elő, akik bekapcsolják a rendszer új, híreket, időjárási információkat és más hasznos újdonságokat megjelenítő paneljét.

Szerencsére úgy tűnik, hogy egy egyszerű módszerrel: az imént említett újítás letiltásával helyre lehet állítani a tálca rendes működését, illetve megjelenését, ami kis ár ahhoz képest, hogy az összezavarodás amúgy milyen komoly zavart okoz a rendszer használhatóságában.

Jelenleg nem tudni, hogy a Microsoft mit fog kezdeni a dologgal. A cégnek ugyan jövő keddig elvileg még van pár napja kijavítani a problémát, és lehet, hogy ezt megteszi, de ezzel azt kockáztatja, hogy - megfelelő előzetes tesztelés hiányában - további, még ismeretlen bugokat vezet be annak működésébe, amik talán rosszabbak is lehetnek a jelenleginél.