A Microsoft a múlt hét végén elérhetővé tett Windows 10 rendszere felhasználói számára egy olyan, soron kívüli frissítést, amit utóbbiak közül sokan már minden bizonnyal tűkön ülve vártak. A most megjelent folt ugyanis olyan problémákat hárít el a rendszer működésében, ami egyeseknél teljesen megakadályozta bizonyos játékok futtatását vagy telepítését azon.

Ha az érintett gépeken a felhasználók megpróbálták Xbox Game Pass játékokat telepíteni vagy elindítani, a Microsoft leírása szerint a Windows 10 valamiért utóbbiak elvégzése helyett a Microsoft Store Játékszolgáltatások lapját nyitotta meg nekik. Ugyanakkor egyes felhasználók eltérő problémákról: 0x80073D26 és 0x8007139F számú végzetes hibák bekövetkezéséről is beszámoltak, ami persze ugyanúgy megakadályozta a futtatást és a telepítést is.

A játékok telepítése vagy indítása végzetes hibába torkollott az érintett gépekenA játékok telepítése vagy indítása végzetes hibába torkollott az érintett gépeken

Így az illetők sem frissen beszerzett játékaikat nem tudták kipróbálni, sem a már meglévőket tovább játszani a bug miatt. A probléma a Windows 10 összes idén és tavaly megjelent verzióját érintette, a 2004-es verziótól kezdve a 20H2-n át egészen a múlt hónapban elérhetővé vált 21H1 frissítésig - de most kiadott folt mindegyiken elhárítja azt.