Meglehetősen banális, ugyanakkor egyben igen súlyos következményekkel járó bugot sikerülhetett felhasználóknak azonosítaniuk az Apple iPhone és iPad eszközeiben. Ezek szerint utóbbiakon látszólag végleg használhatatlanná válhat a Wi-Fi kapcsolat, ha azokkal bizonyos vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolódnak.

Amennyiben a bugba belefut valaki, hiába is próbálja újra engedélyezni a Wi-Fi kapcsolatot a készülékén, az azonnal visszavált letiltott állapotba. A problémán az se segít ha az illető elmegy máshová vagy újraindítja telefonját, mert az soha többet nem lesz hajlandó visszakapcsolni a Wi-Fi-t, illetve a kapcsolódást lehetővé tenni egy másik hálózathoz.

A most kiderítettek értelmében azonban a probléma egy banális, ún. sztringformázási bug következménye lehet. A jelek szerint ugyanis az olyan hálózatokhoz kapcsolódás látszik végleg elrontani a Wi-Fi-t az iPhone-okon, amik nevében "%" jelek is megtalálhatóak.

Bár a gondot sajnos az sem oldja meg, ha a hálózatok nevéből törlik az inkriminált jeleket, egy módszer mégis van a készülékek vezeték nélküli kommunikációs képességének helyreállítására. Ezek szerint a Beállítások között az Általános panelen az Alaphelyzetbe állítás kiválasztásával, majd a Hálózati beállítások bejelölésével (persze csak a problémás Wi-Fi hálózat átnevezése után) újra aktiválhatóvá tehető az iPhone-ok Wi-Fi interfésze.