A YouTube-on elérhető videókat hamarosan már nem csak élőben, hanem kapcsolat nélkül is meg tudják majd asztali gépeiken a szolgáltatás azon felhasználók tekinteni, akik előfizetnek annak Premium változatára. A Google ugyanis egy ilyen funkció tesztelését kezdte meg a napokban a videómegosztó szolgáltatás szóban forgó változatában is.

A videók letöltésének lehetősége már jó ideje elérhető a Premium-előfizetők számára a YouTube mobilos kiadásában, az asztali változatban azonban mindeddig hiányzott ez a funkció. A letöltési lehetőség elsősorban akkor és azoknak hasznos, ha és akik korlátos adatkeret mellett akarnak egy-egy videót több alkalommal is megnézni, vagy amikor ezt egy internet-kapcsolat nélküli helyen akarják megtenni.

Az új, böngészős letöltési lehetőséget egyelőre csak néhány országban (a beszámolók szerint Indiában és Franciaországban) tudják a Premium-előfizetők kipróbálni - és ott is csak a kísérleti funkciók között. Ugyanakkor várható, hogy a szűk körű tesztelést követően az újítást a YouTube minden országban elérhetővé teszi majd - de természetesen azokban is csak a Premium felhasználók számára.