Az Apple méregdrága mobiltörlő rongya csak jelenthet annak a terméknek, amit a Tesla meglepetésszerűen jelentett be szerdán. Az elektromos autógyártó ugyanis egy Cyberwhistle-t, azaz "kibersíp"-ot kezdett el árulni online boltjában, méghozzá az almás szövetdarabnál is drágábban - amit azonban ennek ellenére pillanatok alatt elkapkodtak a cég rajongói.

A Cyberwhistle-t a leírás szerint a cég Cybertruck-ja ihlette, de utóbbival szemben nem lehet beleülni, hiszen csak egy kutyaközönséges fémsípot képez, ami csak egy viszonylag magas monoton hangot tud kiadni - azt is csak akkor, ha megfújja valaki. Ennek ellenére darabjáért 50 dollárt (16 ezer forintot) kért a Tesla, ami azonban nem bizonyult túl magasnak a vállalat rajongói számára, mert pillanatok alatt elkapkodták azt.

A Tesla Cyberwhistle-t a cég Cybertruck-ja ihlette - és alakja valóban hasonlít ráA Tesla Cyberwhistle-t a cég Cybertruck-ja ihlette - és alakja valóban hasonlít rá

Így a különleges kütyüt most már csak az eBay-en lehet megvásárolni, ahol azonban igen mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk azoknak, akik nem voltak elég gyorsak. Az elektronikus piactéren ugyanis a nyilvánvalóan nem szívbajos eladók immár sokszoros áron: 70-300 ezer forintnak megfelelő összegért árulják a kibersípokat.

A "kibersíp" egy szép díszdobozban érkezik a borsos árért cserébeA "kibersíp" egy szép díszdobozban érkezik a borsos árért cserébe

A mostani egyébként nem az első alkalom, hogy a Tesla hasonló, a cég profiljához abszolút nem illeszkedő terméket kezd el - ki tudja milyen ötlettől vezérelve - árulni, igen korlátozott példányszámban. Korábban ugyanis az autógyártó hasonló akció keretében már eladott pár Tesla szörfdeszkát is, de Musk egy másik cége, a föld alatti gyorsforgalmi alagutak építésére létrehozott Boring Company is gurított már egy hasonlót, amikor egy lángszórót kezdett el árulni.