A Samsung a napokban újfent felfüggesztette telefonjai új, az Android 12-n alapuló One UI rendszerére történő frissítését. Az ismételt leállás oka, hogy egyes készülékeken az új Android verzió telepítését követően problémák jelentkeztek a Play Store működésében - így a dél-koreai gyártó inkább a bevezetés későbbre tolása mellett döntött.

A problémát állítólag ugyan a Google alkalmazásboltjának valamilyen hibája okozza, a keresőóriás azonban nem kapkodja el nagyon a javítást. Így a Samsung egyelőre csak annyit tehet, hogy leállítja a frissítést a probléma elhárításáig, ezáltal megkímélve telefonjai felhasználóit az új Androidra váltásból adódó gondokból.

Függetlenül attól, hogy a Google mikorra végez a maga részéről a javítással, arra az ünnepi időszak miatt már nem nagyon érdemes számítani, hogy még idén újraindul a frissítés az Android 12-re a Galaxy készülékeken. A Samsung eddig egyébként is csak a Galaxy S21, a Galaxy Z Fold 3, valamint a Galaxy Z Flip 3 telefonjaira adta ki azt, további modellekre pedig csak 2022-ben tervezte elérhetővé tenni az új rendszert.