Bár az ASUS számos különböző típusú termékkel van jelen a PC-s hardverpiacon, az SSD-ktől a cég mindeddig látványosan távol tartotta magát - annak ellenére is, hogy szinte minden konkurense megjelent legalább pár modellel ebben a kategóriában is. Ennek azonban hamarosan végre: a neves gyártó ugyanis saját flash meghajtósorozattal jelenik meg, aminek első darabját a hétvégén villantotta meg a Facebookon.

Ezek szerint az új SSD a cég kifejezetten a gamereknek szánt RoG famíliáját gazdagítja majd, és a Strix SQ7 nevet fogja viselni. Kapacitása a combos 1 TB lesz, a gépbe pedig M.2-2280-es foglalaton keresztül illeszkedik majd, közvetlenül a gépek PCI Express buszába csatlakozva.

Az ASUS RoG Strix SQ7 SSD-jének beharangozójaAz ASUS RoG Strix SQ7 SSD-jének beharangozója

Sebességadatokat a gyártó egyelőre nem közölt az egységgel kapcsolatban, de mivel azt elárulta, hogy a PCI Express 4.0-t is támogatja majd és x4-es csatlakozáson keresztül kommunikál majd, ezért elég valószínű, hogy a másodpercenként több ezer MB-os írási, illetve olvasási sebességgel fog érkezni.

Az árról egyelőre szintén semmit sem tudni, de valószínű, hogy ezt és minden más hiányzó adatot is elárul majd az ASUS május 17-en megrendezésre kerülő RoG eseményén, ahol más újdonságok bejelentése is várható lesz.