Bár a Samsung már lassan három éve árul összehajtható képernyős telefonokat, ezek magas - akár a háromnegyed millió forintot is közelítő - ára eddig keveseknek tette lehetővé egy ilyen készülékre váltást. Ez azonban hamarosan változhat - a hírek szerint ugyanis a dél-koreai gyártó arra készül, hogy az eddigieknél jelentősen olcsóbb ilyen mobilokkal gazdagítsa kínálatát.

Legalábbis így tudja a koreai ETNews, aminek információi szerint a Samsung olyan belépő szintű összehajtható telefonok kiadását tervezi, amik ára már bemutatásakor is az 1 millió koreai won, azaz, mintegy 300.000 forint alatt maradhat majd. Ez mintegy egy negyedével olcsóbb, mint a gyártó eddigi legalacsonyabb árú összehajtható készüléke, és fele a Z Fold 3 aktuális árának is.

Az új mobilok felébe kerülhetnek majd annak, mint amennyit a Samsung Z Fold 3-ért kérnekAz új mobilok felébe kerülhetnek majd annak, mint amennyit a Samsung Z Fold 3-ért kérnek

A mérsékelt árért ugyanakkor a jelentés szerint a felhasználóknak némileg mérsékelt funkcionalitással kell majd számolniuk. Az, hogy ez pontosan miben merül ki, egyelőre nem lehet tudni, de egyértelműen azt jelenti, hogy a cég továbbra is megtartja majd kínálatában az eredeti, drágább modelleket is, amik árán lehet, hogy feljebb is teker még majd az úgymond prémium funkciók miatt.

Ugyanakkor a hírek szerint egyelőre nem kell kapkodnia nagyon a spórolással annak, aki az olcsóbb összehajtható képernyő Samsung mobilok valamelyikére vágyik. A cég ugyanis állítólag csak 2024-ben tervezi majd piacra dobni a mérsékelt árú készülékeket.