Az Nvidia hétfőn egy soron kívüli vészjavítást adott ki arra a hibára, ami a Windows 11 egy hete elérhetővé tett, 2022-es verziójának telepítése után jelentkezhetett azon gépeken, amikben a cég chipjeivel szerelt videókártyák működtek. A lassulást okozó bug elsősorban a játékosok számára okozhatott komoly problémákat, de más felhasználók is észrevehették azt.

Azóta kiderült, hogy a problémát az okozhatta, hogy az Nvidia meghajtóprogramjai valamilyen módon aktiválták az új Windows 11 hibakövető rutinjait - ez pedig lényegében belassította a grafikus műveletek feldolgozását az érintett gépeken. A dolog megoldására az Nvidia most egy olyan meghajtót adott ki, ami elkerüli ezt - ezáltal helyreállítva a megjelenítés sebességét az új verzió telepítése előtt szintre.

Ugyanakkor mivel egy vészjavításról van szó, az Nvidia egyelőre béta jelöléssel látta el az új drivert, és végleges javítást csak a hét végére ígér a problémára. Azok a játékosok, akik addig nem tudnak vagy akarnak várni, innen tölthetik le az új telepítőcsomagot.