Hétfőn egy olyan, szörnyű baleset történt egy Massachusetts állambeli Apple boltban, amilyenre korábban még nem volt példa. Egy gépjármű ugyanis óriási sebességgel rohant az ületbe, ahol több embert is elütött, akik közül legalább egy meghalt.

A terepjáró becsapódásának erejét jól jelzi, hogy az Apple bolt biztonsági kirakatán gond nélkül áthajtott, átrohant a teljes üzletteren, majd végül csak a bolt hátsó fala volt képes megállapítani azt. Ennek során 19 embert elütött, illetve elsodort, akiket később a mentők kórházba szállítottak.

Sajnos közülük egy ember - aki azért tartózkodott a helyszínen, mert éppen az üzlet közelmúltbeli felújításával kapcsolatos finomításokat fejezett be - olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentők már nem tudtak segíteni rajta, és elhunyt. Jelenleg nem tudni, hogy a terepjáró miért hajtott az üzletbe.

Az Apple a balesettel kapcsolatban hivatalos közleményt adott ki, amiben többek között együttérzését fejezte ki a megsérült ügyfelekkel és munkatársakkal, illetve az elhunyt családtagjaival kapcsolatban.