[NGMS] Több, mint egy év fejlesztést követően Európában egyedülálló kommunikációs szolgáltatást mutatott be az NGMS Hungary.

Az IM (Instant Messaging) az internet egyik legdinamikusabban fejlődő szolgáltatási ága, különös tekintettel a mobiltelefonon történő kommunikációra. Az NGMS fejlesztése is egy Mobil IM szolgáltatás, amelynek elsődleges célja, hogy átjárást biztosítson a világon elterjedt üzenőszolgáltatások között (ICQ, AOL Instant Messenger, MSN Messenger, IRC, stb.), valamint ezen szolgáltatások lehetőségeit kiterjesztve, illetve más szolgáltatásokkal összekapcsolva olyan üzenőrendszert hozzon létre, amely felhasználóinknak időt és pénzt takaríthat meg a napi munka vagy szórakozás során.

Az NGMS szolgáltatása lehetőséget nyújt a gyors multimédiás üzenetváltásra, valamint egymás jelenlétének (presence) ellenőrzésére. A jelenlét-információ biztosítja, hogy a felek láthassák egymás állapotát (pl. a másik belépett, beszélgetne, nem tud azonnal reagálni, éppen nem ildomos zavarni vagy kilépett). Ennek alapján kitalálhatják, hogy a másik várhatóan rövid időn belül elolvassa-e a neki küldött üzeneteket, meghívhatják-e magán- vagy csoportos beszélgetésre?

Az NGMS multiplatform jellege lehetővé teszi, hogy a felhasználók mobiltelefonról, számítógépes klienssel, böngészőből, WAP ról is elérjék egymást. Rendszerünk használatával tehát bárki, bárhol az egész világon cseveghet barátaival, képeket küldhet telefonjáról, vagy PC-ről ismerőseinek, üzeneteket külhet és fogadhat, ha van a közelében egy mobiltelefon, számítógép.

További információk: www.ngms.hu.