A Microsoft és Meng Wong, a Sender Policy Framework (SPF) rendszer alkotója megegyeztek, hogy az SPF rendszert kombinálják a Microsoft "Caller ID for E-mail" ("E-mail-hívófélazonosító") megoldásával, ezzel egy egyedülálló e-mail azonosítási specifikációt hozva létre.

A Pobox.com technológiai igazgatója, Wong a Microsofttal együtt már a hetekben bemutatta a MARID-Munkacsoportot (MTA Authorization Records in DNS / MTA azonosító-bejegyzések a DNS rekordokban) az IETF (Internet-Engineering Task Force) hatóságnak. Ez a szervezet eljárást dolgoz majd ki a meghízható e-mail-kiszolgálók IP címének tárolására a DNS rendszerben.

Ezt a rendszert alkalmazza az SPF, csakúgy mint a "Caller-ID for E-Mail" is. Az e-mail kiszolgáló a beérkező levélnél ellenőrzi, hogy a küldő-kiszolgáló jogosult-e domainjének nevében e-maileket továbbítani. Ezáltal korlátozható a hamisított e-mail címekről érkező levelek száma, és visszaszorulhat a kéretlen reklámlevelek és féregvírusok forgalma is.

Az IETF-nek a jelek szerint tetszik Wong és a Microsoft elképzelése. "Bízunk benne, hogy ez módszer valós megoldást fog nyújtani, ahogy a MARID terveiben szerepel" - mondta Andrew Newton, az IETF elnökségi tagja.

Egy hasonló koncepció, a Yahoo "Domainkeys" projektje már korábban eljutott az IETF postaládájába. Ez a megoldás személyi azonosító kulcsot csatol minden kiküldött e-mailhez, melyet a címzett egy, a DNS rendszerben tárolt nyilvános kulccsal ellenőrizhet. A Yahoo spam-ellenes szekciójának vezetője, Miles Libbey várakozásai szerint a kevésbé elterjedt Domainkeys megoldás minden további nélkül integrálható lesz az SPF/Caller ID projektbe.