A Mozilla fejlesztői honlapjukról letölthetővé tették az azonos alapokon nyugvó, de jóval karcsúbb és gyorsabb működésű Firefox böngészőjük legújabb változatát. A most megjelent Firefox 0.9 a számtalan apróbb hibajavítás mellett többek között új külsőt, egy átdolgozott bővítménykezelőt és gyorsabb letöltést kínál az előző változatokhoz képest.

Az új Firfox változat legszembetűnőbb újdonsága megváltozott alapértelmezett témája, amely egységes megjelenést biztosít a böngésző számára mindhárom támogatott platformon, és jóval harmónikusabb illesztést tesz lehetővé a Windows rendszerek hagyományos felületébe. További újdonságként a programban egy átdolgozott bővítménykezelő is helyet kapott, amely a kiegészítő letöltések kényelmes kezelésének biztosítása mellett automatikusan gondoskodik az elérhető frissítések figyeléséről is.

Ezen kívül a Firefox-ot új változatában átfogó adatmigrációs képességekkel is felruházták a fejlesztők, így számára a továbbiakban nem jelent problémát az Internet Explorer, a Mozilla 1.x, Netscape 4.x, 6.x és 7.x, vagy akár az Opera kedvenceinek, beállításainak, sütijeinek, sőt, jelszavainak átvétele sem. A készítők jövőbeni tervei között az egzotikusabb böngészők: a Safari, az OmniWeb vagy Konqueror importok megvalósítása is szerepel.

A Mozilla Firefox 0.9 mindössze 4.6MB-os Windows-os telepítőcsomagját az érdeklődők oldalunk letöltések rovatából szerezhetik be, míg a más platformokon futó változatokat a projekt honlapján találhatják meg.