A Mozilla fejlesztői a tegnapi napon tették közzé honlapjukon mindent-egyben böngészőcsomagjuk legújabb változatát. Az új Mozilla 1.7 igazán nagy újdonságokat nem hoz, bár a hibajavítások mellett számos hasznos kis fejlesztést is magában foglal.

Így például az új böngészőben a felhasználó opcionálisna megakadályozhatja a jobbgombos műveletek tiltását JavaScript-ből, megtekintheti a tárolt jelszavak listáját, és a korábbinál finomabban szabályozhatja a felbukkanó ablakok blokkolását. További újdonság, hogy az FTP kliens már feltöltésre is használható, illetve, egy átdolgozott süti-kezelő ablak is.

A csomagban található levelezőprogram fejlesztései között az IMAP IDLE utasítás támogatásának, valamint az MSN és "Secure Password" authentikáció bevezetését érdemes megemlíteni, a Chatzilla chatprogram esetében pedig elsősorban az olvashatósággal összefüggésben álló funkciókon csiszoltak a készítők.

Ezen kívül a készítők szerint az új Mozilla az előző változatoknál 7%-kal gyorsabban indul, 8%-kal gyorsabban nyitja meg az új ablakokat és 9%-kal gyorsabban tölti az oldalakat.

A Mozilla 1.7 végleges verziójának Windows alatt futó változata letölthető oldalunkról, míg más platformok felhasználói a mozilla.org-ról szerezhetik be azt.