A legújabb hírek szerint csak jelentős késéssel fog megjelenni a Windows Server 2003-hoz készült első javítócsomag. A Microsoft által korábban még az idei év második felére ígért Windows 2003 Service Pack 1 feltehetően majd csak 2005-ben kerül kiadásra végleges változatában - hozta nyilvánosságra a cég kedden.

A Microsoft által adott tájékoztatás szerint a korábban maga Steve Ballmer által bejelentett, még erre az évre vonatkozó kiadási dátum csak egy tervezett időpont volt, amelyet azonban a körülmények folytán módosítani kellett. "Mint minden más termék esetében, [a Windows Server 2003 Service Pack 1] fejlesztésének ütemét is a minőség és a fogyasztói igények határozzák meg, nem pedig önkényesen kijelölt időpontok", fogalmazott a cég közleményében.

Az időpont eltolása nem igazán nagy meglepetés a Windows XP-hez készült második javítócsomag közelmúltbeli hányattatásainak ismeretében. Ráadásul a Windows 2003 Service Pack 1 véglegesítésének és tesztelésének a fejlesztők csak a legutolsó ígéretek szerint egy hónapon belül megjelenő XP SP2 kiadását követően tudnak majd nekikezdeni. "Tesztelési erőforrásainkat jelenleg a Windows XP SP2 köti le, így annak befejezéséig a csapat nem tud továbblépni", mondta Bob Muglia, a Windows szerver-részlegének vezetője.

A Microsoft bejelentése szerint egyébként a Windows Server 2003 és XP 64-bites rendszerekhez igazított változatainak kiadása is 2005 első felére csúszik majd, mert ezek kibocsátásának előfeltétele a Windows Server 2003 SP1 elkészülte.