[Microsoft] "Az elmúlt egy év sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az Exchange Server 2003-ból 55 százalékkal több licencet értékesítettünk, mint az Exchange előző verziójából ugyanennyi idő alatt" – mondta Dave Thompson, az Exchange Server termékcsoport igazgatója. "A termék értékesítése már eddig is felülmúlta várakozásainkat, de a számos továbbfejlesztésre alapozva hosszú távon is sikert jósolunk az Exchange e verziójának."

A Microsoft a közeljövőben továbbfejleszti az Exchange Server 2003-hoz kapcsolódó eszközöket és technológiákat, melynek révén egyszerűbb lesz az Exchange felügyelete, a spamszűrés, valamint az Exchange-környezetek "egészségi" állapotának elemzése. A beruházás része az Exchange Server 2003 Service Pack 1, az Intelligent Message Filter, a Exchange Server Best Practices Analyzer, valamint az Exchange Server 2003 ActiveSync protokoll licencének átadása a palmOne Inc. nevű mobileszköz-fejlesztő cégnek.

A "The Radicati Group" által, 175 000 partner részvételével végzett felmérés szerint a telepített Exchange Server 2003 rendszerek száma a következő évben csaknem 300 százalékkal fog nőni szerte a világon, és 2005 végére meg fogja előzni az összes többi Exchange Server-verziót.

"A hazai licenceladások száma a nemzetközi trendeknek megfelelően alakul, a termék hazai sikerét az mutatja a legjobban, hogy nagyvállalati ügyfeleink zöme már elindította az Exchange Server 2003-ra való áttérés folyamatát, és vannak, akiknél ez már le is zárult." – mondta Papp István a Microsoft Magyarország termékmenedzsere. "A 2003-as változat kedveltsége véleményünk szerint három fő tényezőnek köszönhető: a kiemelten biztonságos kommunikációs platformnak, a továbbfejlesztett spamszűrőnek, és a költséghatékonyságnak, mely minden vállalatnál nagyon fontos szempont."