A Microsoft nyilvánosan elérhetővé tette Windows Update szolgáltatása legújabb verziójának első béta változatát. A frissítési szolgáltatás v6-os verziója hivatalosan ugyan csak a bétatesztelők által használható, gyakorlatilag azonban bárki számára elérhető.

Az update.microsoft.com cím alatt a béta programban történő részvétel megerősítését követően elérhető új változat ugyan látszólag semmi újdonságot sem kínál a jelenleg használatban lévő 5-ös kiadáshoz képest, mélyében azonban jelentős változásokat hordoz.

Az új szolgáltatás a hírek szerint végleges változatában a Windows operációs rendszer mellett más termékek - köztük például az Office csomag tagjainak - frissítését is képes lesz ellátni. Sajnos, ennek tesztelésére egyelőre nincs mód, mert a frissítések között jelenleg egyetlen egy nem a Windows-hoz készült folt sem érhető el.

Szintén újdonság, hogy a szolgáltatás végre a Microsoft legújabb Windows-változatából, a 2003 Server kiadásból is használható. A Windows Update előző 5-ös változata ugyanis jelenleg is csak Windows XP alól érhető el. Az új verzió nem hoz azonban változást Windows 2000 felhasználók számára, akik továbbra is csak a 4-es kiadást tudják használni.

A végleges változatában várhatóan majd a "Microsoft Update" nevet viselő Windows Update v6 béta változata a update.microsoft.com címen érhető el. Kipróbálása csak a kísérletező kedvű felhasználóknak javasolt, első meglátogatását követően ugyanis ez válik az alapértelmezett Windows Update frissítőszolgáltatássá, amelyről csak igen körülményesen lehet a korábbi változatra visszatérni.