A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán működő Simonyi Károly Szakkollégium szervezésében 2005. április 19-én kerül megrendezésre II. Simonyi Konferencia, mely a "jövő konferenciája" fantázianevet is viselhetné, hiszen az előadók a közeljövő meghatározó technológiáival szeretnék megismertetni a résztvevőket.

A Műegyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma azon informatikus és villamosmérnök hallgatókat fogja össze, akik a szakmájuk iránt kiemelten érdeklődnek, és az egyetemi képzést kiegészítő, magasabb szintű ismeretekre is szert kívánnak tenni.

A szakkollégisták által rendezett tudományos konferencia célja, hogy betekintést nyújtson az informatikai és villamosmérnöki kutatások élvonalába. Az esemény a kari diákélet központjában, a Schönherz Zoltán Kollégiumban kerül megrendezésre. Az előadások bárki számára érdekesek és tanulságosak lehetnek, a szervezők a kari hallgatókon és oktatókon kívül más érdeklődőkre is számítanak.

A résztvevők megismerkedhetnek a távközlésben egyre nagyobb teret nyerő VoIP (Voice over IP) technológiával, a konvergens vállalati hálózatok felépítésével, és a napról-napra népszerűbb, jelenleg még újdonságnak számító vezeték nélküli hozzáférési szabvánnyal, a WiMax-szal. A hálózatos előadások mellett az elektronika és a stúdiótechnika iránt érdeklődők betekintést nyerhetnek az FPGA-s rendszertervezésbe, és a XXI. századi elvárásoknak megfelelő televíziózásba.

A szakkollégium stúdiótechnikával foglalkozó részlege, a Budavári Schönherz Stúdió az előadásokat élőben közvetíti az Interneten, az adásra mutató link a konferencia honlapján, a simonyi.sch.bme.hu/konferencia weboldalon érhető el, ahol egyébként további információk olvashatók a rendezvényről, és előregisztrációra is lehetőség nyílik.