A Mozilla Alapítvány a tegnapi nap végén honlapján közzétette Firefox böngészője legújabb, hibajavító változatának nemzetközi változatait is. Az immár magyar nyelven is elérhető Firefox 1.0.7 kiadására a nyílt forrású szoftvercsomagban a hónap elején felfedezett veszélyes sebezhetőség javítása végett volt szükség.

Bár az Alapítvány a nemzetközi tartománynevek (IDN) kezelésével kapcsolatos veszélyes hibára a hónap közepén már foltot adott ki, az valójában nem orvosolta az alapproblémát, pusztán a sérülékenység kihasználását gátolta meg a hibás funkciók letiltásával. A hiba a Firefox mellett annak "nagy testvérét", a Seamonkey kódnevű Mozilla böngészőcsomagot is érintette, amelyből a szervezet szintén új verziót - az 1.7.12-t - adott ki a sérükékenység javítására.

A hibát javító Firefox 1.0.7 most megjelent magyar nyelvű változatának Windows alatt futó kiadását az érintett felhasználók legegyszerűbben oldalunk letöltés rovatából szerezhetik be, míg a más platformokra szánt csomagokat a Mozilla Alapítvány kiszolgálóján találhatják meg.