A Google mobilról és webről elérhető Fotók szolgáltatása eddig is az egyik legjobbnak számított a maga nemében - az napokban azonban még tovább okosodott. A szolgáltatás ugyanis olyan új funkciót kapott, aminek köszönhetően mostantól automatikusan képes egy nagyobb kirándulásról vagy eseményről készült fotósorozatból a legújabb képeket kiválasztva automatikusan egy áttekintő albumot nyitni.

Az újítás gyakorlatilag teljesen feleslegessé teszi azt, hogy a felhasználó a képek kiválogatására fecsérelje idejét, hanem az azok feltöltésével párhuzamosan automatikusan meg is történik. A létrejött albumban nem szerepel több is az egymás után készült, hasonló fotókból, és a rosszul sikerült képeket is kiválogatja a Google mesterséges intelligenciája.

A felhasználó egyetlen dolga gyakorlatilag csak az marad, hogy nevet adjon az albumnak, esetleg ellássa különböző címkékkel azt. Az új, okosabb Fotók mától kezdődően válik elérhetővé weben, valamint a szolgáltatás Android és iOS rendszereken futó kiadásaiban.