Bár az elmúlt évek során már jónéhány igazán abszurd játék jelent meg, ezek mind csak jelenthetnek a legújabb alkotásnak, ami pár napja került fel a Steam kínálatába. A Watch Paint Dry-ban (WPD) ugyanis leírása szerint gyakorlatilag nem történik semmi: csak egy falat kell nézni, amint szárad rajta a festék. Igaz, ezt akár virtuálisvalóság-szemüveggel is lehet.

Illetve lehetne, ha a játék létezne - a valóságban ugyanis erről szerencsére (?) szó sincs. A WPD-ről szóló információkat mindössze egy - a jelek szerint jó humorérzékkel megáldott - fiatal hacker töltötte fel a Steam áruházba, egy utóbbin azonosított biztonsági résen át, hogy így demonstrálja annak kihasználhatóságát az üzemeltető cég számára.

Bár a Valve időközben kijavította a hibát, sőt, el is távolította a WPD-t a Steam-ről, de ennek ellenére ne lepődjünk meg, ha az - vagy egy nagyon hasonló társa - a közeljövőben ismét felbukkan az online boltban! Legalábbis mi az elmúlt évek hasonlóan abszurd játékainak tükrében nem lepődnénk meg azon, ha valaki tényleg megcsinálná - sőt, akár milliókat is keresne vele.