Meglehetősen kellemetlen - bár egyben komikus - helyzetet teremtett a napokban a Windows 10 az egyik amerikai tévécsatornánál. Az egyre agresszívabban nyomuló szoftver ugyanis pont az élő adás közepén döntött úgy, hogy ő most márpedig ismét bepróbálkozik az ingyenes frissítésre vonatkozó ajánlatával - méghozzá az adáshoz a háttérképet szolgáltató gépen.

A nézőket éppen az időjárásról tájékoztatni próbáló műsorvezető első körben meglepetéssel vette a dolgot, és nem értette, hogy a ciklonok helyén miért jelenik meg a Windows 10. De aztán gyorsan kapcsolt, és végül is a gonosz kis frissítés sem tudta megakadályozni abban, hogy elmondja: hány fok és milyen csapadék lesz várható az elkövetkező napokban.

A fáma arról nem szól, hogy végül is a szerkesztők éltek -e a lehetőséggel és áttértek az új rendszerre, vagy maradtak -e inkább bevált Windows 7-es vagy 8-as verziójuknál a gépen. A dolog mindenesetre a Microsoftnak biztosan jól jött, mert egy hasonló reklámért amúgy vélhetően elég sokat kellett volna fizetnie a cégnek a csatornának.